Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Soslu dil

Dili, üzerini hafifçe geçecek kadar su ve sirke ilave ederek bir gece buzdolabında bekletin. Sonra suyunu süzüp iyice yıkayın. Dili; düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su, tuz ve tane karabiber ekleyerek 2.5 saat pişirin. Daha sonra suyunu süzün. Üzerindeki kabuğu soyun ve soğuduktan sonra dilimleyin. Unu tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Su ve dil suyundan yarım bardak ekleyin. Hardalı da katıp karıştırın ve dilin üzerine gezdirin.

MALZEMELER
1 adet dana dili
Yeteri kadar su
1 çay bardağı sirke
Tuz
Tane karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı salça
1 su bardağı su
1 çay kaşığı hardal

***
Kuru meyveli pilav

Tereyağını tencereye koyup eritin. İçine irice doğranmış kuru kayısı, incir ve üzümü ilave ettikten sonra üç dakika kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş soğanı ve yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Tarçını ve tuzu üzerine koyup suyu ekleyin ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın.

MALZEMELER
4 adet kuru incir
6 adet kuru kayısı
1/2 kuru soğan
1 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tarçın
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA