Bulgur, un, yumurta ve rendelenmiş bir adet soğanı iyice yoğurun. Malzemeler macun kıvamına gelince minik köfteler yapın ve köfteleri un serpilmiş tepsiye koyun. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirin. Kalan soğanı kıyıp tereyağında kavurun. Salçayı da ekledikten sonra haşlanmış nohut, mercimek ve suyunu katın. Su kaynadıktan sonra reyhan, nane, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip köfteleri suya atın. Yuvalamalar pişince limon suyunu katın.
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı un
1 adet yumurta
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1'er su bardağı nohut ve yeşil mercimek
4-5 su bardağı su
1'er çorba kaşığı reyhan ve nane
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
1 adet limonun suyu