Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zencefilli havuç yahnisi

Soğanı yağda kavurun. Üzerine zencefili, tarçını, kimyon, kişniş ve kırmızı biberi ekleyip bir dakika kavurun. Havuçları halka doğrayıp buharda pişirin. Kırmızı biber sosu, bal, çekirdekleri ayıklanmış hurma, kuru kayısı ve limon suyunu soğanlara ilave edin. Yarım su bardağı kaynar su ekleyip kuru meyveler yumuşayana kadar pişirin. Havuçları ekleyip tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp beş dakika dinlendirin.

MALZEMELER
3 adet soğan
4 adet havuç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı taze zencefil
1 adet çubuk tarçın
1'er çay kaşığı kimyon ve kişniş
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çorba kaşığı acı kırmızı biber sosu
2 çorba kaşığı bal
125 gr. hurma
125 gr. kuru kayısı
2 çorba kaşığı limon suyu

Çikolatalı salep
Su ve salebi bir kaba alıp karıştırdıktan sonra ocağa koyun. Başka bir kapta süt ve nişastayı karıştırıp ocağa koyun. Her iki karışımı da orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Beşer dakika kaynattıktan sonra iki karışımı birbirine ekleyin. Üzerine toz şeker ve kırılmış çikolatayı da ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın.

MALZEMELER
2 su bardağı su
4 tatlı kaşığı toz salep
2 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı buğday nişastası
4 tatlı kaşığı toz şeker
40 gr. bitter çikolata


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA