Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pıtırcık böreği

Peyniri ezip maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Eritilmiş margarin, sütle çırpılmış iki yumurta ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye bir yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan yufkaları şeritler halinde kesin, peynirli sütlü karışımla karıştırıp tepsideki yufkanın ortasına dökün. Kenardan sarkan yufkayla üzerini kapatıp kalan yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.

MALZEMELER
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
4 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
4 adet yufka
Tuz
Karabiber

***
Tahinli katmer

Tereyağını eritin. Bir adet yufkayı serip üzerine tereyağı gezdirin. İkinci yufkayı üzerine koyun. Üzerine tekrar tereyağı gezdirip tahin ve şeker serpin. Üçüncü yufkayı da üzerine koyup yine yağ gezdirin ve tarçın ile ceviz serpin. Bu üç kat yufkayı ortadan ikiye bölün. Her birini de yuvarlak ya da kare olacak şekilde katlayın. Yağsız tavada iki yüzünü de pişirin.

MALZEMELER 4 KİŞİLİK
3 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı şeker
1 tutam tarçın
1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA