Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İçli köfte

Yağ, tuz, soğan ve kıymayı kavurun. Soğanlar sararınca biberleri ve cevizi ilave edip kavurun, soğumaya bırakın. Dışı için verilen tüm malzemeyi macun kıvamına gelinceye kadar, elinizi suyla ıslatarak yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirin, iç malzemesinden koyup yuvarlayıp kapatın. Tuzlu suda 10 dakika haşlayın.

MALZEMELER
1/2 kilo yağlı kıyma
3 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber ve pul biber
100 gram ceviz içi
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz Dışı için:
300 gram içli köftelik kıyma
250 gram ince bulgur
1.5 çay bardağı irmik
Tuz
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça

***
Pirinçli semizotu

Semizotunun yapraklarını irice doğrayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında beş dakika kavurun. Üzerine doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak ve pirinçleri ilave edip bir su bardağı su koyun ve 10 dakika pişirin. Pirinçler biraz pişince semizotunu ilave edip 15 dakika daha pişirin. Baharatlarını ekleyip servis yapın.

MALZEMELER
1 demet semizotu
1 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
3 diş sarımsak
1 adet havuç
Tuz
Karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA