Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kuzu etli bakla
Baklayı yıkayıp ayıklayın. Daha sonra ikiye bölün. Bir kaba un, bir çorba kaşığı limon suyu ve baklayı koyun. Baklanın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Soğanı tereyağında kavurun, rengi dönünce eti katın. Etsuyunu salıp çekince, süzdüğünüz baklayı tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz katıp tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra suyunu kontrol ederek ve azalmışsa ekleyerek, pişmeye bırakın. Ocaktan almadan 10 dakika önce sarımsak, nane ve kalan limon suyunu içine ekleyin. Bakla ve et iyice yumuşayana dek pişirin.
1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 diş kıyılmış sarımsak
Bir tutam nane
Tuz

Kuskus salatası
Kuskusu haşlayın. Fazla suyunu süzüp ılınmaya bırakın. Süzme yoğurt, yoğurt, mayonez, kıyılmış dereotu, dövülmüş sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın. Dilediğiniz şekildeki bir kabı streç filmle kaplayın. Kuskusu yerleştirip buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Susamı sıvı yağda kavurup salatanın üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
l 1 paket kuskus
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı susam
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Tuzlu kek
Yumurtaları ve sütü birkaç dakika çırpın. Üzerine zeytinyağını ekleyerek biraz daha çırpıp unu ve kabartma tozunu ilave edin. Ufalanmış beyaz peynir, doğranmış zeytin, kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz ve çörekotunu da katarak karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip hamuru dökün. 200 derece fırında 40 dakika pişirin.
l 1 su bardağı zeytinyağı
3 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
1 su bardağı beyaz peynir
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1'er çay kaşığı çörek otu
Tuz
2'şer çorba kaşığı maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA