Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Haşhaşlı kek

Yumurtaları şekerle beş dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağ koyup karıştırın. Portakal suyunu ve haşhaşı ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayla karıştırdığınız unu da ekleyip beş dakika daha karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltıp 170 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1/2 çay bardağı haşhaş
1 adet portakalın suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

***

Yoğurtlu irmik köfte
Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. Bir saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra köfte hamurundan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı irmik
1 adet soğan
Kimyon
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Kırmızıbiber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA