Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Abant kebabı

Beko ShockFreeze bölmesinden çıkardığınız eti, mantarları, doğranmış soğanı ve biberi 10 dakika kavurun. Bir su bardağı suyla açtığınız salçayı ve defne yaprağını ekleyin. Patlıcanları közleyip içini çıkarın. Çıkardığınız içi etli malzemeye ekleyin. Harcı patlıcanların içine bölüştürüp bir tepsiye dizin. Tepsinin üstünü folyo ile kapatıp 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin, folyoyu alıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve beş dakika daha pişirin.

MALZEMELER
4 adet bostan patlıcan
300 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
500 gr. mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri


***
Fırında etli pilav

Beko ShockFreeze bölmesinden çıkardığınız eti haşlayın. Taze soğanları ve naneyi ince kıyıp fırın kabına döşeyin. Üzerine yıkanmış pirinci dökün. Eti de pirincin üzerine ekleyip tuzunu ayarlayın. Eti haşladığınız sudan iki bardağı pilava ilave edin. Tereyağını küçük parçalar halinde yemeğin üzerine koyun. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 demet taze soğan
1/2 demet nane
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
***
Kırmızı biber dolması

Kırmızı biberlerin üstlerini kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı hariç kalan malzemeyi ilave edip harmanlayın. Biberleri bu harçla doldurun ve fırın poşetlerinin içine koyup üstlerine zeytinyağı gezdirin. Poşetlerin ağzını kapatıp iğne ile birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
6 adet kırmızı biber
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı domates püresi
2 diş dövülmüş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA