Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Bulgurlu dolma
1/2 çay bardağı ince bulgur
3 adet kabak
1 adet soğan
150 gram dolmalık kıyma
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates
10'ar dal maydanoz ve dereotu
5-6 dal nane
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kabakların içlerini oyup ikiye kesin. Bulguru, kıyılmış soğanı, kıymayı, zeytinyağını, biber salçasını, doğranmış domatesi, kıyılmış maydanozu, dereotunu, naneyi, tuzu ve karabiberi karıştırın. Harcı kabakların içine pay ederek doldurun ve tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yulaflı çikolatalı kurabiye
1/2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı yulaf unu
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık
80 gram beyaz çikolata
Sütü, tereyağını, toz şekeri ve kakaoyu koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp ılıtın ve üzerine yulaf unu ile fındık ekleyin. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 12 dakika pişirin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip bir kaşık yardımıyla kurabiyelerin üzerine dokün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA