Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pekmezli brownie

Pekmez, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Süt, kakao ve bal ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi kattıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu yavaşça ilave edin. Yağlanmış kalıba boşaltıp 180 derece fırında pişirin. Sosu için, kremayı bir taşım kaynatın. İçine çikolatayı ilave edip eritin. En son pekmezi ekleyip karıştırın ve kekin üzerine dökün.
MALZEMELER
1 çay bardağı pekmez
3 adet yumurta
1'er çay bardağı sıvı yağ ve süt
3 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı bal
2 çay bardağı ceviz
2 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya Sos için:
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı krema
80 gr. çikolata


***

Pastırmalı hindi
Hindi butlarını kuşbaşı doğrayın. Yağı bir tencerede eritin. Eti içine atıp ara sıra karıştırarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika kavurun. Sivri biberleri ince doğrayıp ete ekleyin ve birlikte 5 dakika pişirin. Sarımsağı ince kıyın, pastırmaları da iri iri doğrayın. Pastırma, sarımsak ve baharatları yemeğe ekleyin. Pastırmalar yumuşayana kadar pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. hindi budu
200 gr. pastırma
8-10 adet sivri biber
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kimyon


***

Kırmızı biber mücveri
Kırmızı biberi küp şeklinde doğrayın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtayı çırpıp ekleyin ve harmanlayın. En son un, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Az yağlı tavaya harçtan birer kaşık dökerek arkalı önlü pişirin.
MALZEMELER
4 adet kırmızı biber
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı un
50 gr. beyaz peynir
5 dal maydanoz
1 adet küçük boy soğan
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA