Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Pekmezli waffle
1çorba kaşığı eritilmiş Teremyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı un
Kreması için:
5 çorba kaşığı pekmez
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 adet muz
Yumurta ve toz şekeri güzelce çırpın. Süt, tarçın, Teremyağ, vanilya ve un ilave edip çırptıktan sonra süzgeçten geçirin. Tavayı veya waffle makinesini hafifçe yağlayın ve karışımdan bir kepçe döküp önlü arkalı pişirin. Kreması için ise pekmez, yumurta sarısı, şeker, süt ve unu kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp vanilya ilave edin ve karıştırarak ılınmaya bırakın. Bir adet waffle, pekmezli krema, üç-dört dilim muz olmak üzere kat kat dizin.

Kıymalı kol böreği
2 çorba kaşığı eritilmiş Teremyağ
3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt İçi için:
2 çorba kaşığı Teremyağ
2 adet soğan
500 gr. kıyma
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber
İçini hazırlamak için soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp Teremyağ'la kavurun. Üzerine kıyma ilave edip, beş dakika daha kavurup baharatlarını ekleyin. Yumurta, süt ve eritilmiş Teremyağ'ı karıştırın. Yufkalardan bir tanesini tezgaha yayıp, üzerine sütlü karışımdan sürüp ikiye bölün. Geniş kenarına kıymalı içten koyup rulo yapın, gül şekli verin. Tepsiye dizip üzerine kalan sütlü karışımdan sürün ve 200 derecedeki fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA