Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı biftek

MALZEMELER
4 dilim çok ince dövülmüş biftek
4 dilim pastırma
4 dilim dil peyniri
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Tarçın
Kekik

Etlerin üzerine tuz ve biber serpin, birer dilim pastırma ve peyniri üzerine yerleştirip açılmamaları için bir kürdanla tutturun. Yağsız tavada her yerini iyice kızartın. Diğer bir tavada salça, un, su ve tereyağını iki dakika pişirip sos yapın. İçine etleri, defne yaprağını ve baharatları katıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sosuyla birlikte servis yapın.

***


Patlıcanlı bulgur pilavı

MALZEMELER
1 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı ince bulgur
Pul biber
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Tereyağını tencerede eritin. Biber, soğan ve patlıcanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin, beş dakika kadar kavurun. Yıkanmış bulguru, pul biber, kara biber ve sıcak suyu ekleyip bulgurlar suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA