Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Hardallı köfte

MALZEMELER
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Rendelenmiş soğan, kıyma, hardal, kimyon, kekik, tuz karabiber ve ince dövülmüş sarımsağı yoğurun. Mısır unu ve zeytinyağı ekleyerek tekrar yoğurun. İstediğiniz şekilde ve büyüklükte köfteler yapıp yağsız tavada veya ızgarada pişirin.


***

NOHUTLU PİLAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Bezelyeleri çok az suyla 10 dakika kadar pişirin. Yağı eritin, pirinci ve nohudu ekleyin, fazla kavurmadan suyunu dökün.15 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Bezelyeyi üzerine ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA