5 günlük hava durumu
10 Ocak 2013 Perşembe
YAZARLAR
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kremalı milföy pasta

MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
Kreması için:
80 gr. çikolata
1 litre süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 paket toz kremşanti

Milföy hamurlarından yuvarlaklar kesip fırın tepsisine dizin ve 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çıkartıp ortasına bastırarak çukurlaştırın. Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyunca içine kremşantiyi ekleyip karıştırın. Kremayı milföylerin üzerine dökün. Benmari usulü eritilmiş çikolata ve meyvelerle süsleyerek servis yapın.

***
Pırasalı omlet
MALZEMELER
6 adet yumurta
1 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 dal pırasa
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı

Pırasayı temizleyip çok ince kıydıktan sonra zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp kaşar peyniri ile labneyi ekleyerek tatlandırın. Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını geniş bir tavada eritip yumurtalı karışımı dökün. Birkaç dakika sonra üzerine pırasalı karışımı yayın. Ay şeklinde ikiye katlayıp kısık ateşte, birkaç dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

Yazarın Önceki Yazıları
Islak ekmek keki ( 29.07.2014 )
Köfteli alinazik ( 28.07.2014 )
Kakaolu bisküvili pasta ( 27.07.2014 )
Patlıcan silkmesi ( 26.07.2014 )
Yaz böreği ( 25.07.2014 )
Domatesli pizza ( 24.07.2014 )
Bugün ne pişirsem? ( 23.07.2014 )
Bugün ne pişirsem? ( 22.07.2014 )
Erişteli patlıcan ( 21.07.2014 )
Keşkek ( 20.07.2014 )
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol