Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli börek

MALZEMELER
6 adet yufka
1 su bardağı köftelik bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
250 gr. kıyma
1 su bardağı ceviz içi
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu

Bulgura üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip 10 dakika şişmesini bekleyin. İnce kıyılmış soğan ve kıymayı tereyağında kavurun. Ocağı kapatıp bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, pul biber ve tuz ekleyerek harmanlayın. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Geniş kısımlarına harç koyup, kenarlarını içe doğru kapatıp sarın. Yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 220 derece fırında pişirin.

ŞİŞ KÖFTE
MALZEMELER

500 gr. kıyma
2 dilim ufalanmış ekmek içi
1 adet soğan
2 diş dövülmüş sarımsak
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik

Margarin hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Harcı avucunuzun içinde bastırarak şişlere yerleştirin. Margarini tavada eritin. Hazırladığınız şişlerin üzerine gezdirin. Şişleri tavada ya da ızgarada pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA