5 günlük hava durumu
14 Nisan 2013 Pazar
YAZARLAR
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Tavuk dolması

MALZEMELER
2 adet tavuk kalça
1 su bardağı bezelye
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı konserve mısır
2 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 demet dereotu
Taze kekik
Biberiye
Tuz
Karabiber

Tavukların içini elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açın. Bezelyeleri haşlayın. Rendelenmiş soğan, küp doğranmış domates, mısır ve ezilmiş sarımsakları yağda beş dakika kavurun. Ardından bezelyeleri ekleyip baharatlarla tatlandırın. Bu karışımı tavuk kalçasının içine doldurup kürdanla tutturun. Bir fırın kabına alıp üzerine çok az su koyun ve erimiş tereyağı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.

Baklava yufkasından börek
MALZEMELER
40 adet baklava yufkası
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr. beyaz peynir
6 dal maydanoz

Tepsiyi bolca yağlayın. Yufkaları tepsi ölçüsünde kesin ve 20 adet yufkayı yerleştirin. Üzerine ufalanmış peyniri serpin. Kalan yufkaları üzerine koyup dilimlere ayırın. Yumurta, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırıp böreğin üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

Yazarın Önceki Yazıları
Patlıcanlı pilav ( 24.04.2014 )
Zeytinyağlı enginar yaprağı ( 23.04.2014 )
Bugün ne pişirsem? ( 22.04.2014 )
Bugün ne pişirsem? ( 21.04.2014 )
Yeşil zeytin piyazı ( 20.04.2014 )
Enginar yatağında semizotu ( 19.04.2014 )
Çağlalı yahni ( 18.04.2014 )
Sultani bezelye kapaması ( 17.04.2014 )
Üzümlü burgu ekmek ( 16.04.2014 )
Bugün ne pişirsem? ( 15.04.2014 )
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol