Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sulu köfte

MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 kahve fincanı pirinç
8 dal maydanoz
2'şer adet havuç ve patates
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Kıyma, soğan, pirinç, üç dal maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, fındıktan biraz daha büyük köfteler yapın. Havuç ve patatesleri temizleyip iri olmayacak şekilde doğrayın. Tereyağını tencereye alıp üzerine havucu ilave edin. Biraz yumuşadığında patatesi katın. Birkaç dakika kavurup unu ekleyin ve kavurun. Azar azar ve karıştırarak suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri katın. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kalan maydanozu ekleyin. İki taşım kaynatıp ocaktan alın.

Pazılı börek

MALZEMELER
6 adet baklava yufkası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet taze soğan
1 demet pazı
100 gr. taze kaşar peyniri
50 gr. lor peyniri

Baklava yufkasını tereyağı ile ıslatıp üç tanesini üst üste yerleştirin. Kare şeklinde kesin. Soğan ve ince kıyılmış pazıyı yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Kare kesilmiş yufkaların içine iç malzemeyi paylaştırıp zarf şeklinde katlayın. Katlı kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA