MALZEMELER
400 gr. bakla
1 paket makarna
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
Yarım su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ayıkladığınız bakla ve tavuk suyunu üzerine ilave edin. 20 dakika pişirip tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Diğer taraftan geniş bir kapta tuzlu su kaynatıp makarnayı haşlayın. Süzdükten sonra baklalı karışıma ilave edin. Bir-iki dakika karıştırarak pişirin ve servis tabağına alın. Üzerine parmesan peyniri serperek servis yapın.
Çilek şöleni
MALZEMELER
400 gr. çilek
1/2 kilo süzme yoğurt
1/2 kilo vanilyalı dondurma
1 çay bardağı pudra şekeri
3 paket yulaflı bisküvi
Dondurmanın erimesini beklemeden içine süzme yoğurdu koyup karıştırın. Çilekleri doğrayıp karışıma ekleyin. Pudra şekerini üzerine döküp harmanlayın. Bisküvileri kırıp servis yapacağınız tabağa yayın. Üzerine çilekli karışımı dökün, üzerini düzeltip buzlukta bir müddet bekletin. Çilekle süsleyerek servis yapın.