MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
Domates
2 su bardağı yoğurt
Nane
Kıyma, rendelenmiş soğan, irmik, kimyon ve zeytinyağını iyice yoğurup yuvarlak köfteler yapın. Bir çatalın sapı ile köftelere delik açın ve az yağlı tavada pişirin. Sarımsağı yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın. Kızarttığınız köfteleri yoğurtlu karışımın üzerine yerleştirin. Köfteleri domates ve nane yapraklarıyla süsleyip servis edin.
BEZELYE ÇORBASI
MALZEMELER
1/2 kg. bezelye
7 su bardağı soğuk su
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Tuz
Suyu bir tencereye alıp bezelye, tereyağı ve karbonat ilave edin. 15 dakika pişirip kaşar peynirini ekleyerek blender'dan geçirin, tuzunu ayarlayın. Dilerseniz üzerine krema ekleyerek servis yapın