MALZEMELER
2 adet havuç
400 gr. bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kekik
Kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
Bonfileleri uzun ve ince bir şekilde kesin. Hardal, zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Etleri bu karışımın içinde 10 dakika dinlendirin. Ardından tereyağında karıştırarak pişirin. Havuçları ince ince doğrayıp zeytinyağında dört dakika kadar kızartın, etleri ekleyip birlikte iki dakika daha pişirin.
Zerdeçallı makarna
MALZEMELER
1/2 paket makarna
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1/2 demet nane
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet dereotu
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Makarnayı tuzlu suda 12 dakika haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritin; rendelenmiş sarımsağı, kırmızı biberi, tuzu ve zerdeçalı katıp karıştırın. Üzerine makarnayı ekleyip harmanlayın.