MALZEMELER
1 kg. un
20 gr. yaş maya
Yeteri kadar su
150 gr. sucuk
Tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Mayayı suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edin, azar azar su ilave ederek kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bez örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan dört adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Üzerine rendelenmiş peyniri ve sucukları paylaştırın. Kenarlarını bastırıp 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün.
PEKMEZLİ HELVA
MALZEMELER
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Un ve yağı yaklaşık 10 dakika kadar kavurun. Üzerine şekerini ve suyunu ekleyip kavurmaya devam edin. Şeker eriyince ve helva kaşığın etrafında toparlanmaya başlayınca, beş dakika daha kavurup ocaktan alın. Üzerine ceviz ve pekmezi döküp kaşıkla şekillendirin.