Kazan kebabı
4 adet patlıcan
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı su
2 adet domates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Kekik
Patlıcanları soyup bıçakla derin kesikler yapın. Kıyma, kıyılmış soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, kekik ve suda açtığınız salçayı yoğurun. Harçtan köfteler hazırlayın ve patlıcanların kesik yerlerine yerleştirin. Patlıcanları tencereye dizin. Rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurup tepsiye dökün. Patlıcanların üzerine bir tabak koyup kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Yoğurtu dondurma
500 gr. süzme yoğurt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Üzeri için frambuaz, çilek ve böğürtlen
Yoğurdu iki dakika kadar çırpın. Üzerine şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yaklaşık beş dakika daha karıştırdıktan sonra dondurucuda iki saat bekletin. Servis yaparken küçük kaplara aktarın. Üzerine meyveleri koyup servis yapın.