Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bahar böreği

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz
1/2'şer demet taze soğan, maydanoz ve nane
4 çorba kaşığı lor peyniri

Unu ve tuzu harmanlayın, üzerine azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Kıyılmış yeşilliklerle peyniri harmanlayın. Hamuru bezelere ayırıp her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açın, iç malzemeyi paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın. Sıvı yağda kızartın.

Sebzeli sulu köfte
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet patates, havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su
Tuz Köfte için:
400 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Köfteleri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve tüm malzemeyi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine doğranmış patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin. Sebzelerin rengi dönünce suyu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su aynamaya başladığında; köfteleri de tencereye atıp 15-20 dakika pişirin.

Muhallebili şeftali tatlısı
MALZEMELER
1 lt. süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 adet şeftali
6 çorba kaşığı toz şeker

Süt, şeker, un, nişasta, pirinç unu ve vanilyayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. İkiye bölünmüş şeftalileri, üzerine şekerini dökerek pişirin. Muhallebiyi kuplara paylaştırın, üzerine şeftalileri koyun. Üzerini krem şanti ve fıstıkla süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA