Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pudingli güllaç

MALZEMELER
1 paket vanilyalı puding
4.5 su bardağı süt
7 adet güllaç yaprağı
250 gr. vişne
Pudinge 2.5 su bardağı süt koyun ve orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Kalan sütü ısıtın. Üç adet güllaç yaprağını sütle ıslatıp orta büyüklükte bir cam kabın dibine üst üste yerleştirin. Üzerine ılınmış pudingin yarısını döküp vişne taneleri yerleştirin. Üstüne üç adet güllaç yaprağını sütle ıslatıp koyun. Kalan pudingi boşaltın ve vişne yerleştirin. En üste sütle ıslattığınız güllaç yaprağını yerleştirin ve vişne ile süsledikten sonra buzdolabında en az iki saat bekletin.

Bulgurlu salata
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1/2 su bardağı bezelye
1/2 su bardağı mısır
2 adet salatalık
1 çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Kırmızıbiber
Nane
Bulguru, üzerini hafifçe geçecek kadar sıcak suda şişmeye bırakın. Bulgur şişince; doğranmış domates, çarliston biber, haşlanmış mısır, bezelye ve baharatlarla harmanlayın. Salatalık ve yeşilliklerle karıştırıp tabağa alın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp dökün.

Biberli tavuk şiş
MALZEMELER
500 gr. tavuk kuşbaşı
5 adet sivri biber
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Tuz
Karabiber
Kekik
Rendelenmiş sarımsak, bir miktar zeytinyağı ve sütü karıştırın. Tavuk etlerini ilave edip 15 dakika dinlendirin. Şişlere sırayla doğranmış biber ve tavuk eti dizin; fırının ızgarasında pişirin. Sıcakken üzerine baharatları dökün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA