Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kırmızı biber çorbası

Kırmızı biber çorbası
MALZEMELER
4 adet kırmızı biber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1.5 su bardağı domates suyu
3.5 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber

Biberleri temizleyip iri iri doğrayın. Üzerine küp küp doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak, domates suyu, tavuk suyu, tuz ve karabiberi koyup 20 dakika pişirin. Pürüzsüz olana dek blender'da çekin. Tekrar bir-iki taşım kaynatın. Üzerine birer kaşık krema koyarak servis yapın.

Çıtır börek
MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su İçi için:
250 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

Zeytinyağı ve suyu çırpın. Bir adet yufkayı tezgaha yayın, sulu karışımla ıslatın. İkiye katlayıp sekiz adet üçgen çıkarın. Rendelenmiş beyaz peynir ve maydanozu karıştırın. Üçgenlerin geniş kenarına peynirli içten koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Bir kaseye su koyun. Börekleri bu suya batırıp çıkarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine susam serpin. 180 derece fırında pişirin.

Mantarlı sebzeli pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
10 adet mantar
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su

İnce kıyılmış soğanı ve mantarı beş dakika kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci koyup kavurmaya devam edin. İnce rendelenmiş havuç ve kırmızı biberi ekleyip kavurmayı sürdürün. Suyunu ekleyip kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Beş dakika kapağı acık olarak demlendirin.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA