Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Sebzeli tavuk
1 adet bütün tavuk
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz
Karabiber Garnitürü için:
250 gr. mantar
3 adet patates
2'şer adet domates, sivri biber, kabak, kırmızı biber
1 adet soğan
Tavuğu; tuz ve karabiberle ovun. Her tarafına gelecek şekilde mayonez sürdükten sonra 180 derece fırında pişirin. Patates ve kabağı doğrayıp kızgın yağda kızartın. Domates ve biberleri de doğrayıp fırında kızartın. Soğan, mantar ve kırmızı biberi sıvı yağda soteleyin. Tavuğu, garnitürle birlikte servis yapın.

Üzümlü ciğerli pilav
200 gr. ciğer
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 çorba kaşığı fıstık
1 tutam safran
Zerdeçal
Zencefil
Tuz
Karabiber
10 adet badem
2 çorba kaşığı tereyağı
Tencerede tereyağını eritin. Üzerine çiğ bademi, dolma fıstığını ve küçük doğradığınız ciğerleri de ekleyip 10 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci de üzerine döküp birlikte beş dakika daha kavurun. Baharatları, kuru üzümleri, suda bekletilen safranı da içine ilave edin. Üzerine 2.5 su bardağı su döküp 20 dakika kısık ateşte pişirin.


Zerde
1 su bardağı pirinç
Bir tutam safran
1/2 su bardağı gülsuyu
8.5 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2.5 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
Safranı gülsuyunun içinde iki-üç saat bekletin. Pirinci yıkayıp sekiz su bardağı suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Ardından yarım bardak suda açılmış nişastayı ilave edin. Toz şeker, safranlı gülsuyu ve zerdeçalı ekleyin. Ocağın altını iyice kısın ve koyulaşana dek pişirdikten sonra kaselere paylaştırın.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA