Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patlıcan kebap

Et ve kuyruk yağını kasapta iki kez çektirin. Üzerine tuz, karabiber ve bir-iki çorba kaşığı ılık su katarak yoğurun, yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcanları, kabuklarını soymadan iki parmak eninde dilimleyin, tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bir adet patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde şişlere geçirin. Izgarada ya da mangalda çevirerek pişirin.

MALZEMELER
4-5 adet patlıcan
1/2 kg. yağsız kuzu eti
200 gr. kuyruk yağı
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber

Bademli cevizli güllaç
MALZEMELER
8 yaprak güllaç
1.5 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu
2 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çiğ badem

Dövülmüş ceviz ve bademi karıştırın. Şeker ve sütü biraz ısıtın, içine gül suyunu ekleyin. Güllaç yapraklarını bu sütlü karışımla ıslatıp ikiye katlayın. İçlerine cevizbadem karışımından doldurup katlayın.

Yeşil makarna
MALZEMELER
1/2 paket makarna
200 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

İnce doğranmış fasulyeyi, tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Makarnayı ilave edip 10 dakika daha haşlayın. Maydanoz, dereotu, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını robotta püre haline getirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Makarnayı süzüp sosla servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA