Et ve kuyruk yağını kasapta iki kez çektirin. Üzerine tuz, karabiber ve bir-iki çorba kaşığı ılık su katarak yoğurun, yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayın. Patlıcanları, kabuklarını soymadan iki parmak eninde dilimleyin, tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bir adet patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde şişlere geçirin. Izgarada ya da mangalda çevirerek pişirin.
MALZEMELER
4-5 adet patlıcan
1/2 kg. yağsız kuzu eti
200 gr. kuyruk yağı
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Bademli cevizli güllaç
MALZEMELER
8 yaprak güllaç
1.5 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı gül suyu
2 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çiğ badem
Dövülmüş ceviz ve bademi karıştırın. Şeker ve sütü biraz ısıtın, içine gül suyunu ekleyin. Güllaç yapraklarını bu sütlü karışımla ıslatıp ikiye katlayın. İçlerine cevizbadem karışımından doldurup katlayın.
Yeşil makarna
MALZEMELER
1/2 paket makarna
200 gr. taze fasulye
4 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 çorba kaşığı beyaz peynir
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İnce doğranmış fasulyeyi, tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Makarnayı ilave edip 10 dakika daha haşlayın. Maydanoz, dereotu, sarımsak, beyaz peynir ve zeytinyağını robotta püre haline getirin. Rendelenmiş kaşar peyniri, yarım kepçe makarna suyu, bir tutam tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Makarnayı süzüp sosla servis yapın.