Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli spagetti

MALZEMELER
1 paket spagetti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
100 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
5 adet sivri biber

Tencereye beş bardak su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine tuz ve makarnayı koyup 15 dakika haşlayın. Bir tavada tereyağını eritip içine irice doğranmış sivri biberleri koyun ve iki dakika kızartın. Üzerine salçayı koyup karıştırın. Beyaz peynirden iki dilim ayırın, kalanını ufalayıp salçanın üzerine ekleyin. Makarna pişince süzüp salçalı karışıma ekleyin ve karıştırın. Servis tabağına koyun ve üzerine ayırdığınız beyaz peyniri, kırmızı pul bibere bulayıp yerleştirin. Üzerine cevizi serpin.

Etli mantı çorbası
MALZEMELER
4 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
1 su bardağı mantı
3 çorba kaşığı kuşbaşı et

Etleri, kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine su ilave ederek kaynamaya bırakın. Etlerin suyu kaynamaya başlayınca, tuz ile mantıyı ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Yoğurdu bir kapta çırpıp çorbanın suyuyla ılıtın ve yavaş yavaş çorbaya katın. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA