Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güveçte nohut

Rendelenmiş soğanı yağda beş dakika kavurun. Salça ve rendelenmiş domatesi ekleyip beş dakika daha kavurun. Doğranmış sivri biberi, kırmızı biberi, defne yaprağını, nohudu, tuz ve karabiberi ekleyip bir güveç kabına koyun. Üzerine çok az su ekleyip 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
3 adet defne yaprağı
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
Tuz
Karabiber

BİBER EZME
Domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını blender'dan geçirin. Üzerine nar ekşisini ve salçayı ekleyip karıştırın. Kızarmış ekmeğin üzerine sürerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet domates
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı acı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı acı biber salçası

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA