Ev kebabı
(4 Kişilik)
MALZEMELER
4 parça dana antrikot
1 adet küçük boy soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
3 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Doğranmış soğan, sıvı yağ, tuz ve karabiber karışımında bir gece buzdolabında beklettiğiniz eti tavada pişirin. Patlıcanları közleyip tuz ve karabiber ekleyerek bir çorba kaşığı tereyağında pişirin. Ocaktan alıp iki çorba kaşığı süzme yoğurt ekleyin. Küp doğranmış domatesleri zeytinyağında soteleyin. Kalan yoğurdu, tuz ve karabiberle çırpın. Eti dilimleyip tereyağı ve pul biber ekleyerek soteleyin. Servis tabağına patlıcanı koyup üzerine eti yerleştirin. Domates sos ve çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirin.
Papara
(4 Kişilik)
MALZEMELER
1 adet bayat ekmek
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı su
Tuz
100 gr. tulum peyniri
Halka halka doğranmış soğanı tereyağında kavurup suyunu ekleyin ve kaynatın. Üzerine ufalanmış tulum peynirini serpiştirin. Bayat ekmeği çukur bir kaba kuşbaşı doğrayın. Soğanlı peynirli karışım biraz ılınınca ekmeklerin üzerine dökün.