Tavuklu mantar çorbası
1 adet tavuk
12 adet mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı tavuk suyu
2 çorba kaşığı krema
Tuz
Karabiber
8 dal dereotu
Tavuğu bir tencereye alıp tuz ve karabiber ekleyin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su koyarak haşlayın. Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyerek rengi dönene kadar kavurun. Üzerine doğranmış mantarları ekleyip kavurun. Tavuğun but ve kanatlarını didikleyip tencereye koyun. 10 dakika daha pişirip kremayı ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ekleyerek servis yapın.
Dil peynirli erişte
200 gr. dil peyniri
1/2 kg. erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Erişteyi, tuzlu bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını eritip fıstığı çok az pembeleşene kadar kavurun. Ardından üzümü ekleyip üç dakika daha kavurun. Erişteyi ilave edip harmanlayın. Baharatları ekleyin. Bir fırın kabına boşaltıp üzerine dilimlenmiş dil peynirini dizin. 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.