Mantar soslu tavuk
400 gr. kemiksiz dövülmüş tavuk göğsü
1 adet soğan
150 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı çiğ krema
Tuz
Karabiber
Tavuk etlerini yağsız tavada kızartıp tavadan alın. Aynı tavaya yarım ay şeklinde doğranmış soğanları, dilimlenmiş mantarları ve tereyağını koyup beş dakika pişirin. Üzerine kızarttığınız tavuğu koyup pişirmeye devam edin. Baharatları ve kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Yanında dilediğiniz garnitürle servis yapın.
Zeytinli ekmek
1 su bardağı yeşil ve siyah zeytin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet ekmek hamuru
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, zeytinyağıyla karıştırın. Ekmek hamurunu bir zemin üzerinde dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine harcı yayın ve rulo yapın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.