MALZEMELER
1 demet ıspanak
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Ispanakları temizleyip çok ince kıyın. Sonra yumuşayıncaya kadar zeytinyağında kavurun. Ispanakları ocaktan alıp peynirleri ekleyin. Yumurtaları üzerlerine kırın. Kapağını kapatıp yumurtaların pişmesini sağlayın. Yumurtalar pişince rendelenmiş peynir serpip ocaktan alın.
Kremalı kabak tatlısı
MALZEMELER
1 kg. balkabağı
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Kabakların kabuklarını soyup dilimleyin. Üzerine şekeri ekleyip kabakların sulanması için iki saat bekleyin. Kremşantiyi sütle karıştırın. Cam bir kabın içine döküp buzdolabında bekletin. Kabakları pişirin. Üzerine bir çay bardağı su ve vanilyayı koyup ezerek püre haline getirin ve kremşantinin üzerine dökün. Cevizle süsleyerek servis yapın.