Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Kremalı tel kadayıf
1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süt, toz şeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip biriki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı, erimiş tereyağıyla harmanlayın. Yarısını tepsiye döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.

Karnabaharlı pilav
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
300 gr. karnabahar
Tuz
Karabiber
Pirinci tereyağında kavurun. Su ve tuz koyup 20 dakika pişirin. Bir tencerede soğanı ve sarımsağı bir kaşık tereyağda beş dakika kavurun. Üzerine salça ve ince kıyılmış karnabaharları koyup karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ilave edip ocaktan alın. Karnabaharlı karışımı servis tabağına koyun, üzerine pilavı döküp bastırın, ters çevirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA