MALZEMELER
6 adet sandviç ekmeği
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 dilim ekmek içi
1 adet patlıcan
3 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içini ve diğer bütün malzemeleri koyup yoğurun. Çok minik köfteler yapıp az yağda kızartın. Küp doğranmış patlıcanları ve biberleri de kızartın. Hepsini karıştırıp içleri oyulmuş sandviç ekmeğinin içine doldurarak servis yapın.
Balıklı pazılı börek
MALZEMELER
12 adet pazı yaprağı
400 gr. balık filetosu
1 su bardağı mısır unu
1 yumurta akı
1/2 demet maydanoz
Balık filetosunu irice doğrayıp kıyılmış dereotu ve baharatlarla harmanlayın. Pazı yapraklarını iki dakika haşlayıp süzün. Balıklı harcı yapraklara paylaştırıp kalınca sarın. Önce yumurta akına, ardından mısır ununa bulayın. Fırın tepsisine dizip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.