MALZEMELER
600 gr. kıyma
1 çay bardağı dolmalık fıstık
1 soğan
3 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Kimyon
Karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz ve baharatları yoğurun. Fıstıkları tereyağında kavurup dövün ve köfte harcının içine ekleyin. Harçtan ince yuvarlak köfteler yapın. Köfteleri fırında ya da tavada pişirin.
Kaymaklı ekmek tatlısı
MALZEMELER
6 dilim ekmek
1 çay bardağı toz Antep fıstığı
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı kaymak
Ekmeklerin kenar kabuklarını çıkartıp bir tepsiye dizin. Süt, çırpılmış yumurta ve pudra şekerini karıştırıp ekmeklerin üzerine dökün. Bu şekilde bir saat bekletip kızgın yağda kızartın. Yanında kaymakla servis yapın.