Pazılı sarma börek
İç malzemeyi hazırlamak için pazıyı yıkayıp yaprak kısımlarını ince ince kıyın. Üzerine rendelenmiş soğan, beyaz peynir ve baharatları koyup elinizle yoğurun. Yufkalardan birini tezgaha koyup süt ve yağ karışımı ile ıslatın. Üzerine pazılı harçtan koyup rulo şekilde sarın ve tepsiye dizin. Tepsinin ortasından başlayarak kenarlara gelecek şekilde dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 adet yufka
1 su bardağı süt
5 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
1 kg. pazı
1 adet soğan
100 gr. beyaz peynir
Tuz, karabiber
Pırasalı makarna
Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine zeytinyağını ve kıyılmış fesleğeni ekleyip harmanlayın. Tencereye zeytinyağını alın. Ardından kıyılmış pırasa ve kurutulmuş domatesi ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar soteleyin. Makarnayı tencereye alıp karıştırın. En son kıyılmış dereotunu ekleyip servis yapın.
MALZEMELER
1/2 paket makarna
200 gr. pırasa
10 yaprak fesleğen
5 adet kurutulmuş domates
1/2 demet dereotu
5 çorba kaşığı zeytinyağı