Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekşili bakla topları

Bakla, doğranmış soğan ve sarımsakların üzerine zeytinyağını ve bol limon suyunu döküp pişirin. Piştikten sonra ezerek püre yapın. Bu karışımın içine dereotu ve kapari katıp karıştırın. Püreyi, dondurma kaşıklarına doldurarak servis tabağına koyun. Üzerini dereotuyla süsleyin.

MALZEMELER

1 su bardağı kuru bakla
2 adet limon suyu
3 adet kesme şeker
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kapari
5 dal dereotu

Çikolatalı cheesecake


Bisküvileri ufalayıp tereyağı ile karıştırın. İki adet alt kısmı açık küçük kalıbı tabağa yerleştirip karışımı kalıpların dibine bir parmak kalınlığında döşeyin. Krem şantiyi sütle çırpıp süzme yoğurt, pudra şekeri ve vanilyayı katıp karıştırın. En son kakaoyu ilave edip karıştırın, bisküvilerin üzerine dökün. 15 dakika buzdolabında bekletip kalıplardan çıkartın.

MALZEMELER

1 çorba kaşığı kakao
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket krem şanti
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA