Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şekerli börek

Mayayı sütün içinde ezip beş dakika bekletin. Üzerine yağı, sirkeyi, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın. Un ekleyin, iyice homojen bir hamur olana dek yoğurup 15 dakika dinlendirin. Süt, şeker ve irmiği kaynatıp soğutun. Hamurdan iki adet beze yapın, her birini tepsi büyüklüğünde açın. Bir adet hamuru tepsiye koyun, eritilmiş tereyağını her yanına sürün. İrmikli karışımı üzerine yayın. Diğer hamuru üzerine kapatıp 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip çıkartın. Fırından alınca üzerine erimiş tereyağını ve bir miktar şekeri de serpin.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sirke
5 gr. maya
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
İçi için:
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı irmik
1 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı erimiş tereyağı

Kuru domates salatası


İrice doğranmış kuru domatesleri tencereye koyun. Üzerine az miktarda su ekleyip beş dakika kaynattıktan sonra soğuk suyun içine atıp süzün. Domatesleri servis tabağına alın, üzerine dövülmüş sarımsak serpin. Zeytinyağı, tuz ve sirkeyi karıştırın, salatanın üzerine gezdirin. Bir saat dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER

10 adet kuru domates
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA