Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

İşkembe dolması

İşkembeyi iyice yıkayıp küçük parçalara kesin. Doğranmış soğan, kıyma, salça ve baharatları kuyruk yağında soteleyin. Bir su bardağı su ve bulguru ilave edip biraz pişirin. İç harcını işkembelerin içine doldurup kenarlarını iple dikin. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin.

MALZEMELER
200 gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 kg. bulgur
1 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
500 gr. işkembe
1 kaşık kuyruk yağı
Tuz, karabiber

FINDIKLI KEPEKLİ KURABİYE
Yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ ve şekeri karıştırın. Kabartma tozunu biraz unla karıştırıp ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekleyerek yoğurun. Hamurdan küçük toplar yapıp önce yumurta akına, ardından da kıyılmış fındığa batırın. Tepsiye dizip180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kepekli un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı kıyılmış fındık

NARLI KEŞKÜL
Süte; yumurta sarılarını, şekeri ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp içine bademleri, Hindistan cevizini, nar tanelerini ve vanilyayı ekleyin. Kaselere paylaştırıp iki saat buzdolabında bekletin. Üzerini süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

3 su bardağı süt l2 yumurta sarısı
2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı Hindistan ceviz
1 çay bardağı çiğ badem
2 adet nar

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA