Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fırında sebzeli krep

Soğanı margarinde kavurun. Küçük doğranmış patlıcan, havuç ve patatesi katıp soteleyin. Kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave edin. Baharat ve tuzunu ayarlayıp pişirin. Krep için verilen bütün malzemeleri karıştırın. Yapışmaz tavaya birer kepçe dökerek pişirin. Kreplerin arasına sebzeli harcı koyun.

MALZEMELER

2 çorba kaşığı margarin
1'er adet soğan, havuç, patates, patlıcan
1 adet tavuk göğsü
Tuz, karabiber Krep için:
1 su bardağı un
1.5 su bardağı süt
1 adet yumurta
Tuz, karabiber

ARPACIK SOĞANLI KUZU TANDIR
Dilimlenmiş eti; limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve sütle harmanlayın ve bir saat kadar bekletin. Daha sonra etlerin içine pastırma yerleştirip sarın ve tavada kızartın. Salçayı çok az suyla açın, etlerin üzerine ilave edin. Ayıklanmış arpacık soğanları da ekleyin. Bir kapak kapatıp kısık ateşte 45 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

20 adet arpacık soğan
600 gr. kuzu gerdan
4 dilim pastırma
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı salça
1 limon
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

YUMURTALI SEMİZOTU
Semizotunu yıkayıp ince ince kıyın. Soğanları rendeleyin ve zeytinyağında kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi, kıyılmış semizotunu ekleyip 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca üzerlerine yumurtaları kırıp kapağı kapalı olarak pişirin.

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 bağ semizotu
1 adet soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 kesme şeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA