Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tahinli baklava
30 adet baklavalık yufka
1 su bardağı tahin
2 su bardağı ceviz 1 su bardağı şeker
1.5 çay bardağı erimiş tereyağı Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Baklavalık yufkalardan 15 tanesini üst üste koyun, üzerine erimiş tereyağı dökün. Kıyılmış ceviz, şeker ve tahini karıştırıp yufkaların üzerine yayın. Rulo yapıp tepsiye dizin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış tereyağını üzerine gezdirin. 200 derecedeki fırında pişirin. Su ve şekeri kaynatın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti döküp çektirin.

Sebzeli püreli haşlama et
400 gr. antrikot
150 gr. brokoli
400 gr. ıspanak
1/2 demet taze nane
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Maydanoz
Etlerin üzerine tuz ve karabiber serpin, iri doğranmış soğanları ve tereyağını ekleyin. Çok az su ilave edin. Kısık ateşte, kendi buharında pişmesini sağlayın. İnce kıyılmış ıspanak ve çiçeklerine ayrılmış brokoliyi az suda haşlayın. İçine maydanoz ekleyip robotta çekin. Eti, püreyle servis yapın.

Limonlu kek
150 gr. tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun suyu
2.5 su bardağı un
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Eritilmiş yağı, şekeri, sıvı yağı ve sütü karıştırıp çırpın. Limon suyunu ve kabuğunu ekleyin. Kabartma tozu ve un ekleyin. Kek harcını kağıt kek kalıplarına paylaştırın. 175 derecede 45 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA