Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kasap köfte

Bonfile eti keskin bir bıçakla satır kıyması gibi irice çekin. Üzerine kıymayı ekleyip karıştırın. Rendelenmiş soğan, ekmek içi, yumurta, zeytinyağı ve sarımsağı ilave edip yoğurun. Baharatları da ekleyip bir gece dinlendirin. Elinizle ince ince köfteler hazırlayarak yağsız tavada pişirin.

MALZEMELER

200 gr. bonfile
600 gr. kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
4 dilim ekmek içi
5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı

MISIR GEVREKLİ TART
Bademleri, kabuklarını soyup birkaç dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Badem ve mısır gevreği ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına yayıp bir süre bekletin. Frambuaz, şeker ve nişastayı karıştırıp ezin, bir taşım kaynatın. Pasta kremasını tarife göre hazırlayın. Mısır gevrekli karışımı kalıptan çıkarın. Üzerine kremayı ve frambuaz püresini yayın. Frambuazla süsleyerek dolapta birkaç saat bekletin.

MALZEMELER

1 su bardağı badem
250 gr. beyaz çikolata
100 gr. mısır gevreği
600 gr. frambuaz
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket pasta kreması

CEVİZLİ BAKLA
Baklaları ikiye bölün. Soğanı kavurun. Üzerine baklayı ekleyip 10 dakika pişirin. Limon suyu, kesme şeker, nane, dereotunun yarısı ve tuzu tencereye katın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bakla yumuşayana dek pişirin. Üzerine dereotu ve ceviz serpin.

MALZEMELER

1 kg. bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
1/2 limonun suyu
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
1 demet dereotu
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA