Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuk köftesi

Kıyma, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz ve salçayı yoğurun. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekilleri verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirip, ızgarada pişirin.

MALZEMELER

600 gr. tavuk kıyması
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber

ISPANAKLI FIRIN PATATES
Ispanağı su ilave etmeden iki dakika kavurun, suyunu sıkıp doğrayın. Tuz ve karabiber koyun. Halka doğranmış patatesleri tuzlu suda iki dakika haşlayın. Yağlanmış fırın kabının ortasına halka doğranmış domates ve dilimlenmiş dil peynirini yerleştirin. Etrafına ıspanakları koyun. Patatesleri kabın dış kenarına balıksırtı döşeyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

750 gr. patates
500 gr. ıspanak yaprağı
2 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri
300 gr. dil peyniri
Tuz
Karabiber

YUFKA TATLISI
Yufkaları düz bir zemine serin, üzerine toz badem, tarçın ve pudra şekeri serpin. Rulo yapıp dilimleyin. Bu şekilde sütün içinde bir saat kadar bekletin. Kızgın sığı yağda kızartın. Pudra şekeri serperek ya da dondurmayla servis yapın.

MALZEMELER

2 adet yufka
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı sıvı yağı
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı süt

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA