Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Islak kek

Eritilmiş tereyağı, yumurta ve şekeri üç dakika çırpın. Sıvı yağı ve sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. İçine kakao, rendelenmiş çikolata ekleyip karıştırın. Karışımdan bir su bardağı ayırın; içine kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına boşaltın, 175 derecedeki fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarınca ayırdığınız karışımı üzerine dökün.

MALZEMELER

150 gr. tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
200 gr. bitter çikolata
2 çay bardağı fındık
3 kaşık kakao
2.5 su bardağı un

EV HAMBURGERİ
Rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kıymayı yoğurup irice köfteler hazırlayıp kızartın. Hamburger ekmeğini ortadan ikiye ayırın. İki yüzüne de mayonez sürün. Alt katına domates dilimi, halka kesilmiş soğan ve köfteleri koyun. Üzerine kaşar peyniri yerleştirin, salça sürün. Ekmeklerin üstünü kapatarak servis yapın.

MALZEMELER

2 adet soğan
250 gr. yağsız kıyma
Hamburger ekmeği
1 çorba kaşığı mayonez
2 dilim domates
Birkaç dilim kaşar peyniri
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber

BAKLA ÇORBASI
Baklaları ayıklayıp yıkayın. Küçük küçük doğrayıp et suyunda haşlayın. Unu yoğurtla çırpıp baklalara ilave edin. Beş dakika daha kaynatın. Dereotu, nane, tuz ve kırmızıbiberi katın. Tencereyi ocaktan alın. Üzerine eritilmiş tereyağı dökün.

MALZEMELER

2 su bardağı bakla
8 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 kase yoğurt
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA