Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bademli biscotti

Unu ve yağı elinizle ufalayın. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kabukları soyulmuş çiğ badem, limon kabuğu, şeker ve yumurtayı da ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Fırın tepsisine bütün olarak yayın. 200 derecede fırında 15 dakika kadar pişirip çıkartın. Az pişmiş bu kurabiye hamurunu verev şekilde ince ince dilimleyin. Tekrar tepsiye dizip 25 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
100 gr. tuzsuz çiğ badem
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi

KULLAR PAÇASI

Patlıcan turşularını, tuzunu almak için bir gece bol suda bekletin. Ertesi gün süzüp sudan geçirin. Arzunuza göre doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı ve kıyılmış sarımsağı kavurun. Üzerine kıyma, salça, tuz ve karabiber ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup patlıcan turşusu ve bir su bardağı sıcak su ekleyin. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

5 adet patlıcan turşusu
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
200 gr. kıyma
1/2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
2 diş kıyılmış sarımsak

DEREOTLU EZOGELİN ÇORBASI
Rendelenmiş soğanı tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine salça, bulgur, pirinç ve mercimeği ilave edip karıştırın. Üzerine altı su bardağı sıcak su ekleyin. Mercimekler ve pirinç pişince kıyılmış dereotu ekleyip mikserden geçirin. Servis yapmadan önce limon suyu ilave edip dereotu ile süsleyin.

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı pirinç
3 çorba kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 limon
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Tuz, karabiber
1 demet dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA