Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Bulgur salatası
1 su bardağı ince bulgur
2 adet taze soğan
1 adet kırmızıbiber
1 adet salatalık
1 adet havuç
1 limonun suyu
1 çay bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Kimyon
Kırmızı biber
Tuz, karabiber
Bulgurun üzerine sıcak suyu ekleyip yaklaşık beş dakika bekleyip şişmesini sağlayın. İnce kıyılmış taze soğanı, kırmızı biberi, sarı biberi, salatalığı ve rendelenmiş havucu bulgura ilave edip karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Limon suyu ve baharatları ekleyip yıkanmış marul yapraklarının içinde servis yapın.

Mantar soslu köfte
50 gr. kıyılmış kuru mantar
600 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mısır nişastası
Yeteri kadar su
Tuz, karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun. Şekillendirip kızartın. Mantarları, 15 dakika haşlayıp süzün, tereyağında soteleyin. Mısır nişastasını bir su bardağı suda açıp üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Köfteleri mantar sosuyla birlikte servis yapın.

Domates çorbası
8 adet domates
3 su bardağı süt
1 tutam rendelenmiş muskat
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar
Tuz, karabiber
Domateslerin kabuklarını soyun. Her domatesi dört-beş parça halinde dilimleyip bir tencereye alın. Süt ekleyip 15-20 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve muskat katıp blender'dan geçirin. Kaşar peynirini bir tavaya ince bir tabaka halinde koyun. Kısık ateşte kızarana kadar pişirin. İri parçalar halinde kırıp çorba ile birlikte servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA