Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sucuklu makarna

Makarnayı haşlayın ve süzün. Tereyağını tavada eritip sarımsak, sivri biber ve küp doğranmış sucuğu üç-dört dakika kavurun. Üzerine kabukları soyulup rendelenmiş domatesi, suyu, kekiği ve tuzu ilave edip iki-üç dakika daha pişirin. Makarnayı servis tabağına alın ve üzerine sucuklu sosu gezdirin.

MALZEMELER

200 gr. sucuk
1 paket makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş kıyılmış sarımsak
2 adet kıyılmış sivri biber
2 adet domates
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kekik
Tuz

PATLICAN ORTA
Pirzolaları tavada önlü arkalı kızartın. Sıcak su ekleyerek kısık ateşte bir saat pişirin. Patlıcanları alacalı soyup, halka halka doğrayıp tuzlu suda 15 dakika bekletin. Domates ve soğanları halkalar halinde dilimleyin. Biberleri irice doğrayın. Fırın kabına patlıcan, soğan, domates, biber ve pirzolayı yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Folyoyu alıp 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER

1.5 kg. kuzu pirzola
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg. patlıcan
4 adet domates
2 adet soğan
6 adet sivri biber
Tuz, karabiber

SEMİZOTLU CACIK
Semizotunun yaprak kısımlarını kopartıp yıkayın. Salatalıkları yıkayıp rendeleyin. Yoğurdu çırpıp biraz suyla karıştırın. İçine salatalıkları ve semizotunu koyup karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı ilave edip servis yapın.

MALZEMELER

1 demet semizotu
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 salatalık
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA