Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli enginar

Tereyağını eritip soğanları beş dakika soteleyin. Üzerine eti ekleyip sote edin. Salçayı ekleyip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. 15 dakika sonra dörde bölünmüş enginar, limon suyu, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin. Suyu azalmışsa sıcak su ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER

6 adet enginar
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
15 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Yenibahar
Karabiber
Tuz

BÜZGÜ BÖREK
Kıyılmış taze soğan, iri doğranmış ıspanak, ufalanmış beyaz peynir ve baharatları harmanlayın, çırpılmış yumurta ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Yufkaların bir tanesini tazgaha serip su ve sıvı yağ karışımıyla ıslatın. Ispanaklı harçtan üzerine serpin ve üzerine bir yufka daha serin, ıslatıp iki kenardan ortaya doğru büzün. Ortada toplanan böreği ortadan ikiye bölüp tepsiye dizin. Fırında pişirin.

MALZEMELER

6 adet yufka
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

İÇİ İÇİN:
4 dal taze soğan
1 kg. ıspanak
200 gr. beyaz peynir
Kırmızı biber
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
Karabiber

SOTELİ BONFİLE
Etleri ince kesin. Baharatları ve zeytinyağını karıştırın. Etleri bu sosun içinde 10 dakika dinlendirip iki yüzünü de pişirin. Bu arada sebzeleri yıkayıp ince ince doğrayın ve az yağda soteleyin. Hardal, limon suyu ve biraz zeytinyağını küçük bir kapta çırpın. Servis tabağına sebzeleri koyun, üzerine sosu döküp etleri yerleştirin.

MALZEMELER

1 kabak
2 adet havuç
2 patates
400 gr. bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı hardal
Tuz, karabiber, kekik

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA