Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Bakliyat salatası
1 su bardağı nohut
1 su bardağı buğday
3 dal taze soğan
1 adet kırmızı soğan
1/2 demet dereotu ve nane
Tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
Akşamdan ıslatılmış buğdayı ve nohudu yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca kıyılmış taze soğan, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış dereotu ve naneyle harmanlayıp tuzunu ayarlayın. Zeytinyağı, nar ekşisi ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine dökün.

Havuçlu üzümlü kek
2 adet havuç
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam tarçın
Yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, kuru üzüm ve rendelenmiş havucu koyup karıştırın. Ardından yağlanıp unlanmış kek kalıbına boşaltın. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

Çikolatalı parfe
5 adet yumurta
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı su
160 gr. bitter çikolata
250 gr. margarin
Yumurtaları, üç çorba kaşığı şekerle çırpın. Bir bardak toz şekeri suyla kaynatıp içine çikolata parçalarını ve margarini ekleyin. İki dakika pişirip ocaktan alın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Kelepçeli bir kalıba boşaltın. Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirip 175 derece fırında 35 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA